13 Kasım 2009 Cuma

Herkes Alt Yapı Diye Ağlıyor...


Sahi neden alt yapıdan türk basketboluna oyuncu çıkmıyor?

Herkes a takım maçını izlerken onu örnek gösterir, bunun formasını alır,şunun smacına zıplar..Ama o,bu,şu öznelerinin tamamı yabancıdır...

Herkes hayıflanır yapamıyorlar anlamıyorlar oyuncu yetişmiyor...
Kaç kişi gitti bir alt yapı maçını salonda izledi de oyuncu yetişmediğini söyledi?

Galatasaray bayan alt yapısından konuşmak istiyorum biraz.

Farklı türden yaratıklar yer alıyor burada.Öyle hızlı gelişim sergiliyorlarki her geçen maça daha heycanlı gidiyorumidaha dikkatli izliyorum onları.Geçen sene Adana'da oynanan bir şampiyona ile başladı bu veletlerle olan birliktelik.Feci birşey geldi gözüme.Alt yapı sadece oyuncunun kaliteli idman yapması ile büyüyecek bir yapı değil.
Onların üstünde zararsızından bir baskı oluşturmak,onları dışarıdan takip eden birilerinin olduğunu fark ettirmek gerekiyor.Bu söylediklerimin gerçekleşmesi ile beraber onlar dışarıdaki davranışlarına daha fazla dikkat ediyor,yukarıya çıkabilmek için daha çok idman yapıyor,maçlarda size kendini geliştirdiğini göstermek için daha konsantre çıkıyor.

Hiç bir alt yapıda kıstas şampiyonluk olmamalıdır.Bizim alt yapımızda bu fazlasıyla var.İlk önce kişilikli bir insan,sonra ahlaklı bir sporcu,mesleğine saygı gösterebilme becerisi ve sonunda a takımda başarılı bir oyuncu olarak geri dönüyor bu olaylar.

Şimdi canını yediğimin ülkesinde senede 3-4 a takım maçı izleyen bir arkadaş alt yapıdaki çocukların hangi formayı giydiğinden habersiz,hangi şartlarda idman yapıp,hangi şartlarda maç oynadığından habersiz..bir arkadaş o izlediği maçları yorumlamak için girdiği bir forumda aklına geliyor ve bilinçsizce yazıyor biz neden alt yapıdan oyuncu alamıyoruz...O İnsanların Yaso'dan,Gizem'den bir haber olduklarına da kalıbımı basarım.
Gizem var her maç bir talihsizlik bir sakatlık..Ama her maç tribünde arkadaşları için zıplıyor heycanlanıyor..
Gamze var yeni bir Işıl alben en tehlikeli takıma 1 dakikada 7 sayı atacak kadar yetenekli..
Meral var kaptan zihniyetinde çok çalışan çalıştıran.ablalık yapan sahada sorumluluk alan..
Dilara var 4 aydır sakat bağlar kopmuş..Hergün okul çıkışı çantasını kapıp floryaya koşuyor daha erken şu takıma katılabilmek için..
Pınar var görsen basketçi değil dersin ama savunma onda hucum onda mutlaka bir tarafı iyi oynuyor...
Ece var Samiyende kapalıda maç izliyebilecek bir tribün kültürü..Takımı için 20 dakika tek ayakla oyanayabilecek kadar kocaman bir kalp..

Çok şey var alt yapıda çok.Bunlarda toplam 36 tane var.Her birinin ayrı bir özelliği..Her birinin ayrı bir tecrübesi...
Ama ülkemin güzel insanı 2 saatini ayırıp bir maç izlemeye gitmiyor sonra da hesap soruyor oyuncu çıkmıyor diye...

Sahiden ALT YAPI neden gelişmiyor?
Sahiden sen ALT YAPI için ne yapıyorsun?...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder