17 Kasım 2009 Salı

Derbide Yaşanan olaylar...




Pazar günü belkide türk basketbol tarihinin en çok ter akıtılan derbisi geride kaldı.Ezeli rakiplerin buluşması bu sefer parke üzerinde gerçekleşti.
Galatasaray daha çok isteyen taraftı ve bunu ordaki 10 bin kişiye gösterdi.Kendinden 3 kat daha fazla bütçeyle kurulmuş bir rakibi inanılmaz mücadelesi ile geride bırakmayı başardı.Dikkat ederseniz iyi basketbol değil iyi mücadele diyorum.Çünkü basketbol oyununun güzellikleri fazla görünmedi.Eğer öyle olsaydı Fener iyi oyuncuları ile mücadele etmeden rahat rahat kazanırdı bu maçı.
Cemal Nalga2nın pota altında 3 tane milli takım uzununa karşı koyduğu savaş maçın başında Galatasarayı oyun içinde tutan bir etken oldu.Jasaitis karşısına Ömer Onan gelene kadar derbiye adını yazdıracak gibi oynuyordu ama Ömer durdurmayı başardı Siması.Ne de olsa Avrupanın en iyi 3-4 savunmacısından birisi Ömer Onan.
Simas en büyük sayı silahımız olarak başladı bu derbiye ama ilerleyen dakikalarda onu çok farklı işler yaparken gördüm.Uzun sıkıntısı olan Galatasaray rotasyon yapmak zorunda kaldı.Rado,Cemal,Mike ara ara dinlenmek zorundaydı.O aralarda Simas ile Semih Erden'i 3-4 pozisyon üst üste aynı karede görme şansını elde ettik.Simas o kadar doğru savunma yaptı ki,Semih orda ki avantajını nasıl kullanacağını şaşırdı.Bir pozisyon Semih'in önünde ona topl aldırmadı,bir pozisyon arkasında çok sağlam durdu ve bitirdi Semih Erden'i.
Can Akın ve Murat Kaya önemli işler yaptı.Can,Darius'un maç sonunu kötü oynaması ve sakatlanması üzerine girdi oyuna ve korkmadan oynadı.İçeri penetre etti faul aldırdı.Uzatmada attığı 4 faul atışının 3ünü değerlendirdi ve galibiyetin kapısını araladı.Murat Kaya aynı şekilde süper işlere imza attı.Seçimleri tartışılacak çok kiritik 3 tane 3 sayılık baskete imza attı Murat.Hemde tüm gözlerin üzerinde olduğu bir anda.Haftalardır çok büyük eleştiriler alıyordu.Beklenen katkıyı bir türlü yapmadı diye ama o eleştirilere en büyük maçta cevap verdi.Euroleuge takımına karşı hiç çekinmeden 3 tane uzak mesafe ve el üstü basket atarak kendi kalitesini kanıtladı.
Radoslav Rancik olayların çıktığı an da seyircilere işaret yapıyordu.SİZ SAKİN OLUN BEN ATMAYA BAŞLIYACAM KAZANACAZ der gibisinden.O olaylar duruldu uzatma başladı Rado ilk önce bir sayılık basket sonra da içerden bulduğu bir sayı ile bizim umutlarımızı tavan yaptırdı.Kendinden size olarak çok çok büyük olan adamlara karşı aklını kullanıp yüzü dönük oynadı.Kazanan ve kazandıran o oldu.Darius ile ilgili bir iki cümle kurmak gerekirse maç başını çok iyi oynuyor çok güçlü ve hızlı ama aynı oranda oyun zekasına sahip olduğunu düşünmüyorum..Can Akın'ın verdiği maç sonu katkısını Darius'tan normal süre içinde alamadık.Böyle olunca durumda maç sonlarını bu ligin tecrübeli guardlarından Can'a bırakmak daha doğru geliyor insana..

Gelelim olaylara...

Çok yanlış çok çirkin ve hiç bir açıklaması olmayan olaylar yaşadık.Bir tane HANIMEFENDİ'nin rahat duramaması heycan yaşamak istemesi tüm Galatasaray camiasına maal edildi.Orta parmak ile ilgili belli ki güzel anıları vardı bayanın ki böyle şeyler yapma ihtiyacı duydu.Fenerbahce taraftarının oraya gelmesi yasaktı.Ve onlar oraya gelerek bir yasağı çiğnedi.Olayların baş noktası bana göre burası.İncelenirken de burdan ele alınmalı.Çünkü orada ki 10 bin kişi durduk yere celallenmedi.Tüm maç boyunca çok ufak sesler dışında hiç küfür edilmedi.Ve herşey anormal derecede iyi gidiyordu.Nedim'de farkında bunun,sarı kırmızıdan ekmek yiyen Cenk'te(Haram olsun yediğin ekmek).Böyle bir olay onların da işine gelirdi ve öyle de oldu.
Ama her ne olursa olsun bu kozları vermemeliydik onların eline yapmamalıydık böyle bir şey.Onların en iyi yaptığı şey zaten bu.Havluı kafada soyunma odasına kaçmak.Polisin arkasına sığınıp sonra da artislik yaparak tünelden millete el kol yapmak.

Nedim Karakaş'a..

Diyor ki tecrübeli basketbol adamımız.
Ben dünyanın hiç bir yerinde görmedim böyle bir olay.

EE ben Nedim abi :) .Ne gerek var dünya da aramaya.5 Ay önce aynı salonda aynı benchte senin taraftarın senin rakibine saldırmadı mı?Yoksa yanlışmı hatırlıyorum.Hadi bu hiç bir şey.

Geçen sene Ankara'da Cumbaba finalinden önce senin sporcun Mirsad Türkcan Galatasaray kız takımı antremanına girip bizim kızlar sizin annenizi ....... demişmidir dememişmidir.

Hadi bunu da geç..2 sene önce Caferağa'da oynanan final müsabakasında senin şanlı taraftarın Galatasaray bayan basketbol takımı oyuncularına prezarvatif atmışmıdır atmamışmıdır?Bunu söyle Nedim Karakaş.

Tamam tamam bunuda geçelim.
Bakalım buna cevap verebilcekmisin.
Beşiktaş ile Fenerbahce arasında oynanan bir bayan basketbol maçında ozamanlar Beşiktaş forması giyen oyuncu Yasemin Horasan için Caferağa tribünlerinde Şişme kadın heykeli açılmışmıdır açılmamışmıdır Nedim Karakaş...

10 tane daha örnek çıkarabilirim ama malesef değmezsin elimi yormaya.

Çıkıp televizyona bizim başkanımız gibi böyle şeyler yapsalara olmaz hiç bir olay diyeceğine sende tribününü temizle.Çünkü seninin başkanında senin gibi hiç bir şeye yaramıyor.Sen başkanına yalakalık yapacaksın diye inceliyorsun ama başkanın Tanjevic ile beraber sanada basacak tekmeyi sayın Menejerim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder