11 Aralık 2009 Cuma

Oz Büycüsü



Evet onun ta kendisinden bahsediyoruz.Harry Kewell.

Haldun Üstünel'in yanında sarı kırmızılı formayla imza attığında Galatasaray'a son derece az kişi mutlu olmuştu.
Mutlu olmayanların kafasında dünya kadar soru işareti vardı.Avrupa futbol kültürü olmayan insanlar hemen istatistiğe baktı.Kaç maç oynamış?Kaç ol atmış?Kaç defa milli olmuş falan filan gibi milyonlarca soru türetmeyi başardı spor basını ve bir grup taraftar.

Harry 15 yaşında İngiltere'ye denenmek için geldiğinde Leeds United tarafından izlendi ve beğenildi.Leed United ile beraber tam 8 sezon geçirdi ve bu süre zarfında tam 181 maçta forma şansı buldu.Galatasaray'a karşı UEFA'da yarı finalde kaybetti.Birçok büyük isim ile beraber sahada yer aldı.Sergio Ramos,Bowyer,Viduka bunlardan sadece bir kaçı.

Harry'nin Leeds'ten sonraki ilk durağı Liverpool oldu.Kariyerinin durduğu ve gerilediği nokta olarakta gösterebiliriz.Şahsen benimde Priemier ligde tuttuğum tek takım Harry Kewell için şansız bir durak olarak anılacaktı bundan sonra.Bir türlü istediği tempoyu tutturamadı.Sakatlıklarla bir süre boğuştu.Sonrasında takıma girememesi gibi bir çok sorun çekti.Sezonda 60 maç sayısını bulan Liverpool'da 5 sezonda toplam 93 maçta forma şansı bulabildi.İstanbul'da oynanan Şampiyonlar ligi finalinde Milan karşısında şimdiki partneri Baros ile beraber ilk 11'de başlıyarakda ne kadar kaliteli bir kumaş olduğunu gösterdi.

Harry için İngiltere macerası sona ermişti.Bundan sonraki durak belki de efsane olarak kalacağı GALATASARAY oldu.
Türkiye'de insanların ona bakış açısı çok farklı.Herkesin saygısını kazanmış durumda.Fenerliside Beşiktaşlısıda eleştiremiyor.Çünkü eleştirilecek bir yan bulamıyorlar.
Galatasarayın Kewell için önemine gelelim.Kewell İngiltereden son derece dargın bir şekilde ayrıldı.Rafa Benitez artık onun bir işe yaramayacağını düşünüp yeni kontrat önermedi.Ve bu dönem içinde Galatasaray onu son derece fazla istedi.Ona inandığını gösterdi kulüp yönetimi.
Liverpoolda 5 sezonda çıktığı 93 maçın yanısıra Harry Galatasaray'da 1 sezonda 40 küsür maç oynadı.Bu onun için inanılmaz ötesi bişe olsa gerek.5 sezonda yaptığının yarısını bir senede başardı.Galatasaray'a çok iyi uyum sağladı.

Futbolu çok profesyonel oynuyor.Kesme ortaları,plase vuruşları,ön direkte hareketlenip attığı kafa golleri.Bordeux'a attığı o anlatılamaz olan gol..Bunun dışında hiç bir kompleksi olmayan Bülent Korkmaz zamanında defansın ortasında bile oynamayı gönülden isteyen bir adamdan bahsediyoruz.Çok daha uzun ifadelerle anlatılabilir ama anlayan siz bu kadarıyla..

2000 Yılında Hagi ayrıldığı günden beri Galatasaray yeni efsanesini arıyor..Ve bence artık o efsane florya'nın tam merkezinde.Kaybetmememiz gerekiyor.Umarım yönetim onun değerinin farkındadır ve onu burda tutmak için bişeyler yapacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder