15 Aralık 2009 Salı

2010 Dünya Şampiyonası Kuraları Çekildi


28 Ağustos – 12 Eylül tarihleri arasında Türkiye'de organize edilecek 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın kura çekimi bugün İstanbul Çırağan Kempinski Otel'de gerçekleştirildi.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi basketbolcularından biri olarak kabul edilen Nijerya asıllı Birleşik Amerikalı eski oyuncu Hakeem Olajuwon başta olmak üzere yıldız oyuncular, antrenörler ve basketbol dünyasından birçok ünlü ismin katıldığı kura çekimi, özel yayınla NTV Spor ekranına geldi.

Kuraya 2. torbadan giren milli takım, 1. torbadan Yunanistan, 3. torbadan Porto Riko, 4. torbadan Rusya, 5. torbadan Çin ve 6. torbadan Fildişi Sahili ile birlikte C Grubu'nda yer aldı.

Ay-yıldızlılar grup maçlarını Ankara'da oynarken, B Grubu'nda yer alan ABD ise İstanbul'da salona çıkacak. D Grubu karşılaşmalarını İzmir'de, A Grubu ise Kayseri'de maçlarını oynayacak.

Gruplarda ilk 4 sırayı alan takımlar bir üst tura çıkacak.

24 takımın yer aldığı 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda gruplar şu şekilde oluştu:

A Grubu (Kayseri): Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola, Ürdün

B Grubu (İstanbul): ABD, Slovenya, Brezilya, Hırvatistan, İran, Tunus

C Grubu (Ankara): Yunanistan, Türkiye, Porto Riko, Rusya, Çin, Fildişi Sahili

D Grubu (İzmir): İspanya, Fransa, Kanada, Litvanya, Yeni Zelanda, Lübnan

DÜNYA ŞAMPİYONASI'NIN YAYINCISI NTV VE NTV SPOR
Türkiye'nin ev sahibi olarak katıldığı şampiyonada grup maçları 28 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'de oynanacak.

12 Eylül’e kadar devam edecek Dünya basketbolunun bu en önemli turnuvasının resmi yayıncısı ise NTV ve NTV Spor... Şampiyonayı NTV ve NTV Spor canlı yayınlarla ekrana getirecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder