29 Mart 2011 Salı

Varım Diyooor!




Kötü geçen ilk devrenin sonrasında yaklaşık 1,5 ay süren bir devre arası yaşadık.İyi hazırlandığımız ikinci yarıda 6 mart 2011 tarihinde başladı.Biz 2. Yarının ilk haftasını bay geçtik.Ligin 3. Haftası ligden çekilen Osmaniye ekibini biz ilk yarı kendi sahamızda mağlup etmiştik.Ligden çekilme kararları şüpesiz ki son sıralarda ki takımların kaderlerini yakından etkiliyecek.
Bay geçtiğimiz ilk hafta sonrasında 2. Hafta rakip ilk yarı deplasmanda farklı yenildiğimiz İskenderun takımıydı.O maça da iyi hazırlandık ancak hava koşulları nedeniyle içeride oynayacağımız maç federasyon kararı ile ileri bir tarihe ertelendi.Bizim için hala önemini koruyor.Küme düşme yarışında belirleyici bir maç olacak bizim adımıza.
3. hafta rakip Samsun’du.Düşme mücadelesi için en çok çekiştiğimiz iki takımdan biri Samsun Engelligücü.İlk yarı oynanan maçta daha önceden yazdığım gibi hiç maçın içine giremeden maçı bitirmiş ve kaybetmişdik 8 sayı farkla.Olası bir puan eşitliğinde 9 sayı ile kazanıp averajla alt sıraya almak istiyoduk rakibi.3 Periyod çekişmeli geçen bir mücadele vardı sahada.Son perioda 6 sayı önde girdik.Bizim oyundan biraz düşmemiz,rakib uzunun elinin ısınması filan derken 1:50 kala Samsun ekibi 6 sayı öne geçti.Kaybetmek demek küme düşmekle aynı anlama geliyordu bu maçta.Ligin ilk yarısı boyunca bize gülmeyen şans maçın son 1:50 saniyesinde bize güldü.Rakibin etkili uzunu faul problemi nedeniyle oyun dışında kalınca savunmada rahatladık,presten kaptığımız topları sayı yaparak maçı uzatmaya götürdük.Uzatmada da lazım olan averajı yakaladıktan sonra 87-71 ile mücadeleden galip ayrıldık.
Basketbol olarak yine ortaya bişe koyamadık.Ama şiddetle puana ihtiyacımız olduğu için oynanan oyun pek akıllarda kalmadı.En azından inatla mücadelemizi sürdürebilmek için elimize bir şans geldi.Çünkü şu maçı kaybetseydik bu ligde kalmak çok ama çok zor olacaktı.
İkinci yarının 4. Haftasında lide Karagücü’ne konuk olacağız Ankara’da.Kazanmak her ne kadar çok zor olsa da elimizden gelen mücadeleyi sahaya yansıtmaya çalışacağız.Bu günlerde özgüvene fazlasıyla ihtiyacımız olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder