25 Mayıs 2010 Salı

1.Lige yükselme maçları,Play-off 2010 (Biz Güldük)


Kuraları çektik A grubunda:Amasya,İskenderun,Bursa,Muş ve Antalya
B grubunda:Bornova,Kayseri,Samsun,Aydın ve Batman yer aldı.

Kura sonrası salon önünde yapılan konuşmalarda A grubunda ilk 2 sırayı alan takımın yukarıya çıkacağı yönündeydi.Bizde de azda olsa bu görüş hakimdi.Ama 5.günün günahının olmadığınıda hepimiz biliyorduk.

Başladık Batman ile.Maçın içine bir türlü giremedik.Sona doğru geldiğimizde yavaştan ortak oluyorduk olaya ama bir baktık 2 uzun birden oyun dışı kaldı.Sonları.Özcan,Burhan,Serkan,İlhan ve Osman ile oynadık.12 sayılık farkı bu takım ile eritmeyi başardık.Serkan hayatında ilk kez sahaya girdi ve Urfaya gelene kadar 1 tane idman bile yapmamıştı bir kumardı sadece bu.Bunu kazandığımızı Serkan bize gösterdi.Onun yaptığı ribaundlar hucumda Özcan'ın ekstraları derken gücümüz farkı 3 sayıya kadar indirmeye yetmişti süre de yetişmeyince Batman'ın tokadı ile başladık.Kimsenin Batmandan böyle başlangıç beklememesi ilk gün sonunda bizim takıma averaj takımı adını takmıştı bile bu bir yönden de avantajdı bizim için.

İkinci gün güzel olacaktı.Sabah Kayseri ile başladık sağlam çıktık iyi oynadık iyi bitirdik.Hani tertemizde maç oldu.Kayserinin eksik oyuncusunun yokluğunu da iyi değerlendirdik.Akşam oldu rakib bu sefer Aydın'dı.2 Hazırlık maçı oynamıştık ve kafaya bitmişti bu maçlar.Ayrıca kaybedince 4.gün İzmir'e döneceğimizi de biliyorduk.İlk top sonrasında 40 dakika kontrolü elimizde tuttuk.2 Günde 3.maçın yorgunluğunuda hissetmeye başladığımız anlarda devreye yine Serkan'ı soktuk bizi yine utnadırmadı ve güzel bir iş yaparak günü 2 galibiyet ile kapattık.
Bir gün boş geçip 4.gün Samsun karşısına çıktık.Hiç galibiyetleri yoktu ama bize karşı dirençli başladılar.Tribünü de arkalarına aldılar ve 32 -33 dakika terlettiler bizi.Sonrasında sabırlı oyunumuzun karşılığını alıp 7 dakikalık periodda vurup geçtik.Hani büyük takımlar yapar ya..

Dananın kuyruğunun kopacağı güne geldik.Sene içinde kendi gurubumuzda yer alan Bursa ekibiyle final maçına çıktık.Kazanan artık bir üst lige çıkacaktı.Maçın adı yarı final ama 2 takım içinde final olacaktı.

Maçtan önce herkesten duyduğumuz tek şey Bursa size İzmir'de maç vermiş burda gözünüzün yaşına bakmıyacaklar..
Olayı iyi takip etmek bu olsa gerek.Önceki gün iki favori Bursa ve İskenderun karşılaştı 2 takımda çok yoruldu halbuki maçın bir iddaası ve espirisi yoktu güç gösterisi oldu sadece.Bursa kazandı ve bizle eşleşti.

Maça tam istediğmiz gibi başladık.Fark hafiften açılır gibi olmuştu 4-6-8 derken devre arası oldu.25 sayı farktan gelip maç vermiştik Bursa'ya bir daha gelebileceğimizde biliyorduk.4.period fark ilk kez 10 sayıya çıktı ki bu bizim beklemediğimiz bir mevzuydu.Dedik mola alalım bari.Molada Ümit ile Özcan'ın göz göze geldiğini gördüm.Sabrında bir sonu var diyerek hadi önde basalım babalar dedik.Rotasyonu sınırlı ve bizden daha yaşlı oyunculara sahip Bursa'nın ne yapacağı maçın sonucunu belli edecekti.3 top üst üste baskıdan çıkamadılar.Biz bu 3 hücumda hayvansı bir şekilde 8 sayı bulduk ve maçı dengeledik.Son 11 saniyeye 74-74 girdik.Son tıopta Mehmet'in baskıdan iyi çıkışı ve 4 saniye kala attığı basket kalan 4 saniyede Bursa'nın yarı sahayı geçememesi ve sonuç Bornova 1.ligde...Çok iyi bir iş başardık ve hak ettiğimizi aldık.Maçın sonucunu böyle dirençli,sabırlı ve sistemli bir şekilde oynayabilmemiz yukarıyı ne kadar hak ettiğimizi gösterdi.

Sene başında günümüze takım için kendi aramızda çok kavga ettik,çok tartıştık ama sonuçta yapıcı olmamızın karşılığını aldık diyerekten gece stres attık.
Ertesi gün formalite finali oynayıp 1. çıkan takımı belirledik.Son günde bizden daha konsantre olan ve bizden daha çok isteyen İskenderun takımı kazandı ve 1.lige onlar 1. bizde 2. olarak çıktık.

Aferin bize ;)

3 yorum:

  1. İnsan okurken bile, Bursa maçının heyecanını canlı canlı yaşamış gibi hissediyor kendini.

    Sonuçta bu başarının adını koymak zor, zaten Galatasaraylı olmanın ayrıcalıklı yanı da bu değil mi? İmkansız görüneni başarmak.

    Yolun açık olsun Adanalı...

    YanıtlaSil
  2. Süpersin Onur abi çok sağol :)

    YanıtlaSil
  3. çocuklar inanın inanın çocuklar güzelgünler görecegiz güneşli günler :) 1.liğde başarılar

    YanıtlaSil